Een week of weekend lang op stap, all-in verzorgd, met prachtige accommodaties, heerlijke maaltijden en de mooiste panorama’s onderweg. Dat alles met een personal touch van een ervaren reisleider.

20170809_133722.jpg

Ben jij die actieve persoon..

...die geniet van het leven en die meer tijd heeft om die dingen te doen, die jij leuk vindt. Houd je van natuur, cultuur en onverwachtse ontmoetingen? Ga dan mee op jouw reis en … ontdek het Groene Hart van Nederland. Te voet of op de fiets. Laat je ontroeren door verrassende dorpjes, steden en landschappen. Bezoek plaatsen waar je nooit komt. Slaap op locaties waar van je droomt! Laat je tong geprikkeld worden door heerlijke lunches en diners. Laat je verzorgen en geniet van elk seconde, elke stap, elke trap, begeleid door een persoonlijke touch van een kenner.

 
HBSL_logo_horizontaal.png
 

Even ontstressen, verzorgd worden, alles geregeld zien, je telefoon gebruiken voor de navigatie. Het enige wat je zelf moet doen, is naar de eindbestemming lopen of fietsen. Met een groep mensen die hetzelfde willen, minimaal 6 maximaal 10.

 
adrien-sala-46727.jpg

Even voorstellen... ik ben Jon Tompot

Wie is die gids die mee-loopt mee-fietst, mee-eet en mee-slaapt? Net niet geboren in Gouda maar er wel zijn hele leven gewoond. Kent het gebied op zijn duimpje, al 60 jaar lang! Kent iedereen en ze kennen hem ook. Fervent buitenmens die ook graag golft. Jon volgt zijn passie, buiten zijn en mensen eventjes rust geven om ze te ontzorgen en tot zichzelf te laten komen, terwijl men wandelt of fietst. Genieten van wat de dag brengt, maar ook die dingen bezoeken die je altijd al had willen zien.

 

 
20180123_124533.jpg

Met welk avontuur ga je mee?

Drie verschillende wandelavonturen of een week/weekend op de fiets het land onder de zeespiegel ontdekken. Het vertrek- en eindpunt is altijd Gouda, vanaf daar nemen we al je ballast over. Je hoeft alleen zelf nog te stappen of op de pedalen te trappen. En ja, dat alles onder zeeniveau.

 
 
 
Koeien en Kaas   Hoe Nederlands wil je het hebben? Koeien en kaas. Holland op zijn best. Wandelen, proeven, aaien en misschien een wijntje onderweg, om de kaas nog lekkerder te laten smaken
Vaarten en Forten   Hoe groen het Groene Hart ook is,  er is meer dan groen. Wandelen en vaar langs prachtig erfgoed uit vervlogen tijden waar vorsten heersten en gelovigen hoop vonden.  Ontdek burchten, vestingsteden, stadswallen en kerken.
Steden en Ridders   De Randstad kent historische plaatsen omgeven door groen en zee. Een route waarin steden centraal staan maar waar je toch verrassend veel groen en ruimte ontdekt
Biking Below Sea Level   Voor de fietsers is er een soortgelijke week waarbij de 3 wandeletappes gecombineerd worden. Huurfietsen met 7 versnellingen staan voor je klaar!
 
 

Koeien & Kaas

 
koeien in kinderdijk(1).jpg

Hoe Nederlands wil je het hebben? Koeien en kaas. Holland op zijn best. Wandelen, proeven, aaien en misschien een wijntje onderweg, om de kaas nog lekkerder te laten smaken.

 
 
002-time.png

Week 2019

 

Weekend 2019

 

20 sept- 23 sept


 
001-hiking.png

Week
124 km in 6 dagen
Ø: 21 km per dag
Weekend
64 km in 3 dagen
Ø: 21,3 km per dag

 
 
 
 
buitenkant.jpg

vrijdag- Kennismakingsdiner
Week / Weekend Programma

Kennismakingsdiner in de Lichtfabriek naast het hotel. Hier leer je de mede-avonturiers kennen waarmee je de komende week ervaringen gaat opdoen. Klaar voor de start!

 
klein giethoorn.jpg

zaterdag Goudse Glazen en dineren in Bergambacht-20km

Week / Weekend Programma

We vertrekken zaterdagochtend en gaan Gouda verkennen, met zijn stadhuis en de St. Janskerk, waar je een unieke rondleiding gaat beleven. Wist je bijvoorbeeld dat de werklui die de Sint Janskerk hebben gerestaureerd het hoofd van de architect in een van de nokken van de kerk hebben geplaatst? Via het pittoreske Haastrecht, waar de roemruchte schaatsers Leo Visser en Hein Vergeer opgroeide, loop je vervolgens naar Bergambacht. Tijd voor het zwembad om je spieren na de eerste dag te ontspannen. 

 
Koeien & Kaas zaterdag.jpg
1200px-Netherlands,_Vlist_(1).JPG

Zondag - Zilverstad & HEksen 22 km
Week/ weekend programa

We doen de Zilverstad Schoonhoven aan. Het kleinschalige karakter van de stad, met een eeuwenoud stratenpatroon, haven en singels, monumenten en zilverwerkplaatsen vraagt om een ontdekkingstocht te voet. Langs de molen van Bonrepas ( hoe mooi klinkt dat) en het schilderachtige riviertje de Vlist naar Hekendorp. In Oudewater wacht een heerlijk terras tegenover de Heksenwaag je op, of laat jij je wegen in de Waag.  

 

Maandag - Reeuwijk & Zalm 22 km
WEEKEND PROGRAMMA

Op naar de Reeuwijkse plassen! Via Driebruggen voert de wandeling langs de Oukoopse Molen naar het Reeuwijkse Hout. Na de lunch gaan we verder de Reeuwijkse plassen ontdekken en komen uiteindelijk weer terug in Gouda. Tijd voor de afscheidsborrel bij hotel de Zalm, oudste herberg van Nederland. Afstand 22 km.

Koeien & Kaas zondag.jpg
 

Maandag -Lange Linschoten & Grootmoeders tijd -19 KM
Week Programma

Op naar Harmelen, via de ‘Lange Linschoten’, een autovrije wandeling langs deze rivier is een beleving bij iedere stap. Het dorp Linschoten maakt dat compleet.  De ophaalbrug van het stadskasteel van Woerden doet je denken aan vervlogen tijden, hier wacht de lunch.  Het laatste stuk naar Harmelen voert langs het jaagpad van de Oude Rijn, schitterend stukje Holland langs het water. Een ouderwets oer-Hollandse maaltijd uit grootmoeders tijd staat voor je klaar!.

Koeien & Kaas maandag.jpg
 

Dinsdag- Haarzuilen & Boten - 21 KM
Week Programma

Vandaag staat kasteel Haarzuilens op het programma met een rondleiding! Dan door de polder naar Kockengen, afkomstig van het Franse woord Cogagne, wat luilekkerland betekent, wat zeker onderzocht moet worden. Door naar de Nieuwkoopse plassen en het hotel, waar de fluisterboten met een hapje en bubbels op je wachten om die natuurplassen te ontdekken. Sst niet doorvertellen, maar Nieuwkoop is het best bewaarde groene geheim in de buurt van Amsterdam

Koeien & Kaas dinsdag.jpg

woensdag - Water & Wieken & Wolken
Week Programma

Deze dag ga je alles leren van pompen of verzuipen. Door smalle polderpaadjes tussen de kieviten en tureluurs door komen we in Aarlanderveen, waar de molenaar je vertelt hoe polders zijn ontstaan. We bezichtigen de Molenviergang waar 4 molens het water in 4 “gangen” wegpompen. Op naar Boskoop waar we overnachten op een authentieke boerderij. En na het diner zal je zeggen “What the food just happened".

 
wandeling- vlist-1.jpg

Donderdag - Via Reeuwijk naar de Zalm - 18 KM
Week Programma

Jammer alweer de laatste dag .We wandelen via Reeuwijk dorp langs ‘de echte’ Goudse Kaasboer terug naar het startpunt. De prachtige Reeuwijkse plassen mogen niet ontbreken tijdens deze tocht. Nog een stop bij het Vaantje voor we de markt in Gouda weer bereiken. Tijd voor de afscheidsborrel bij hotel de Zalm, de oudste herberg van Nederland. Natuurlijk adressen uitwisselen en herinneringen ophalen van een unieke tocht onder Nederlands Amsterdams Peil.

 
 

Vaarten & Forten

 
Varen-Dordrecht-19.jpg

Hoe groen het Groene Hart ook is, er is meer dan groen. Wandel en vaar langs prachtig erfgoed uit vervlogen tijden waar vorsten heersten en gelovigen hoop vonden. Ontdek burchten, vestingsteden, stadswallen en kerken.

 
 
002-time.png

Week 2019

 

Weekend 2019

4 oktober - 7 oktober

 

Week
118 KM in 6 dagen
Ø: 20 KM per dag

Weekend
60 KM in 3 dagen
Ø: 20 KM per dag

 
 
 
 
buitenkant.jpg

vrijdag - Kennismakingsdiner
week / weekend programma

Kennismakingsdiner in de Lichtfabriek naast het hotel. Hier leer je de mede-avonturiers kennen waarmee je de komende week ervaringen gaat opdoen. Klaar voor de start!

 
vaarten & forten vrijdag.jpg

zaterdag- Hiking Below Sea Level - 18  KM
week / weekend programma

Eerst gaan we Gouda ontdekken, wat meer dan de moeite waard is. Na een unieke rondleiding in de St Jans kerk gaan we deze wandeling rechtsaf de polder in via de Julianasluizen langs de ringvaart , richting het schattige Moordrecht. Na de lunch nemen we het pontje over de Hollandse IJssel via Gouderak door naar Lekkerkerk aan de Lek. We lopen dwars door de Krimpenerwaard richting het hotel , vrijwel autovrij en slapen in een verbouwde boerderij met wellness sauna en een buiten zwembad om de spieren te ontspannen. 

 
 
vaarten & forten zaterdag.jpg

zondag - Groene polders & krakende molens - 23 KM
Week/ WEEKEND programma

Op weg naar Kinderdijk. langs de Tiendweg richting Krimpen aan de Lek. Ook hier nemen we een pontje en zien de molens van Kinderdijk al draaien. De oude molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk houden al eeuwen de wacht tegen het water. Hier beleef je een uniek avontuur vol draaiende wieken, het gekraak van houten machines en echte molenaars die je leren hoe je met de wind het land uit het water redt!  Na een lunch in Alblasserdam varen we met de waterbus naar het fascinerende Dordrecht, waar we overnachten in een uniek hotel of Rotterdam als je het weekend meeloopt met bijhorend hotel. Afstand 23 km.

 
Vaarten & Forten Weekend.jpg

maandag - Over Water & groene wegen  - 22  KM
weekend programma

Na een fantastische beleving op de SS Rotterdam in de ochtend laten we ons door de watertaxi afzetten aan de rand van Rotterdam. We wandelen door het groen naar Hitland voor een lunch pauze en bezoeken in Nieuwerkerk het laagste punt van Nederland, want ja je wandelt toch onder zeeniveau! We lopen daarna naar ons startpunt in Gouda . De afscheidsborrel bij de Zalm staat voor je klaar na een top weekend met veel pontjes en molens  en forten en onvergetelijke herinneringen.

 
vaarten & forten zondag.jpg

maandag - Varen door de Biesbosch -2i KM
week programma

Weer een dag met veel indrukken, want wie Dordrecht zegt, zegt de Biesbosch en die gaan we verkennen. Met boot en gids hopen we bevers en de ijsvogels te ontdekken. Daarna lopen we langs de Merwede via Werkendam naar  het mooiste vesting dorp Woudrichem, waar de tv serie Dokter Tinus  is opgenomen. Na een welverdiend terrasje  wordt Slot Loevestein per boot bezocht  en daarna varen we naar Gorinchem waar we slapen tussen Zilver en Goud. 

 
vaarten & forten maandag.jpg
 
 

dinsdag - Slingerende landweggetjes langs de rivier  -21 KM
week programma

Via de Linge, een prachtige riviertje dat slingert door de Alblasserwaard, wandelen en genieten we van stille landweggetjes door een “Paulus Potterachtig” landschap om te lunchen in het vestingstadje Nieuwpoort. Met het pontje varen we over naar Schoonhoven, de Zilverstad, waar je even de tijd moet nemen om de vele zilver- en sieradenwinkels te bekijken of ga op het riante terras van het hotel genieten van de avondzon met zicht op de Lek.

vaarten & forten dinsdag.jpg

woensdag - Langs het jaagpad naar Oudewater - 21KM
week programma

We struinen door de Krimpenerwaard langs het sprookjesachtige water van de Vlist, op weg naar het haast aaibare en authentieke Haastrecht. Na de lunch zal de wandeling langs het jaagpad van de Hollandse IJssel naar Oudewater je beroeren. Oudewater met  zijn terrasjes en historische binnenstad, waar je jezelf de vraag stelt, nemen we er nog één of laten we ons wegen in de Heksenwaag

 
vaarten & forten woensdag.jpg

donderdag - Reeuwijkse zalm - 18 KM
week programma

De laatste dag alweer en wat voor één. De Reeuwijkse plassen mogen deze week niet ontbreken. We verlaten Oudewater op weg naar de Oukoopse Molen, met een lunch aan het water bij het Vaantje in Reeuwijk. We lopen daarna naar ons startpunt in Gouda. De afscheidsborrel bij de Zalm staat voor je klaar na een top week vol pontjes, molens, forten en onvergetelijke herinneringen. 

 
 

Steden & Ridders

 
haastrecht.jpg

De Randstad kent historische plaatsen omgeven door groen en zee. Een route waarin steden centraal staan maar waar je toch verrassend veel groen en ruimte ontdekt.

 
 
002-time.png

Week 2019
23 augustus -29 augustus


Weekend 2019

18 oktober- 21 oktober

001-hiking.png

Week
127 KM in 6 dagen
Ø: 21 KM per dag

Weekend
61 KM in 3 dagen
Ø: 20.3 KM per dag

 
 
 
 
buitenkant.jpg

vrijdag - Kennismakingsdiner
Week / Weekend programma

Kennismakingsdiner in de Lichtfabriek naast het hotel. Hier leer je de mede-avonturiers kennen waarmee je de komende week ervaringen gaat opdoen. Klaar voor de start!

 
Steden En Ridders weekend dag 2.jpg

zaterdag - Klein giethoorn - 25 KM
Week / Weekend programma

We verlaten Gouda via het historische centrum richting Boskoop slingerend tussen de Reeuwijkse Plassen door. De vele sloten in Boskoop waren ooit de transportwegen voor het vervoer van bomen en heesters van de kwekerijen. Bij de stop in Klein Giethoorn, liggen roeiboten om dit te beleven. Na de lunch richting Alphen aan de Rijn om daar per trein het saaie stuk naar Leiden te vermijden. Een boottocht door de grachten maakt de dag compleet. 

 
 
IMG-20170808-WA0079.jpg

zondag - Volg de vloedlijn langs het strand -24 KM
Week programma

Een Leiden-expert neemt jullie mee door de stad waar de vaderlandse geschiedenis is geschreven. Na deze uitleg gaan we ons hoofd leeg maken. We wandelen via het duingebied naar het strand van Wassenaar en genieten van bijvoorbeeld een heerlijke Fruits de Mer met zicht op de golven. We volgen de vloedlijn langs het strand en het schelpenpad door de duinen naar onze Stadsvilla in Den Haag. Na ingecheckt te hebben, pakken we de tram naar de Pier, die op dit moment een metamorfose ondergaat. Na een rondleiding  eten we daar met rondom uitzicht op zee. Voor de echte durfal,  je kan er bungeejumpen! Een prachtige afsluiting van een dagje Hollandse kust. 

 
kelly-sikkema-684322-unsplash.jpg

maandag - waar oud nieuw ontmoet - 19 KM
Weekend programma

Vanuit het Westland naar Rotterdam.  We verlaten Delft en gaan via Schipluiden met lunch aan de Vliet, naar Vlaardingen, om zoveel mogelijk asfalt te vermijden. In Vlaardingen pakken we de watertaxi die ons dwars door de haven naar Hotel New York brengt, waar oud nieuw ontmoet. Van hier is het een klein stukje lopen naar het Centraal Station waar we trein terug nemen naar Gouda voor een afscheidsborrel bij De Zalm.

 
De-binnenstad-van-Delft-Foto-ANP.jpg
 

maandag - Historisch delft -19 KM
Week programma

Den Haag de stad achter de duinen, waar koning, kabinet en cultuur met elkaar verweven zijn. We volgen een route langs het Vredespaleis, Panorama Mesdag, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, Mauritshuis naar Delft, de stad van ons Koningshuis. Na de lunch volgt een korte wandeling door historisch Delft waar je alles te weten komt over de relatie van Delft met ons koningshuis. Casa Julia verwent ons met een heerlijk bed.

ss-rotterdam-hotel-en-restaurants-1500x1000_c.jpg
 

dinsdag - Flaneer als een wereldreiziger - 19KM
Week programma

Vanuit het Westland naar Rotterdam. We verlaten Delft en volgen De Vliet met lunch aan het water, om zoveel mogelijk auto verkeer te vermijden. In Vlaardingen pakken we watertaxi’s die ons dwars door het bruisende havengebied van Rotterdam naar Hotel New York brengen, waar oud nieuw ontmoet. Een kleine wandeling door de oude rosse buurt Katendrecht,  brengt ons naar de  SS Rotterdam. Stap aan boord, flaneer als een wereldreiziger over de dekken en door de stijlvolle zalen of daal af naar de imposante machinekamer. ’s Avonds bij goed weer een “Captain's dinner op het dek van het schip.

1475179433-unesco-windmolens-kinderdijk-nederland-werelderfgoed.jpg

woensdag - Water, Wieken & Wilskracht - 19 KM
Week programma

Met de waterbus over de Nieuwe Maas naar Kinderdijk. Unesco Werelderfgoed met zijn 19 bekende molens. Hier sta je met je voeten midden in de Nederlandse geschiedenis. Alles ligt hier onder de zeespiegel. Een avontuur vol wieken, water en wilskracht ga je hier beleven. Door de polder naar Streefkerk, voor een lunch aan de Lek. Langs het water bereiken we, via het pontje, Bergambacht, waar we overnachten in een hotel waar het zwembad op je wacht! 

 
wandeling- vlist-1.jpg

donderdag - Langs de vlist naar Historisch Gouda - 22 KM
Week programma

Alweer de laatste dag. Via de Zilverstad Schoonhoven en het meest schilderachtige riviertje, de Vlist, wandelen we naar Haastrecht, een schattig dorpje aan de Hollandse IJssel. We lopen via de IJsseldijk naar Gouda met zijn gotische stadhuis en langste kerk van Europa, de St Jan. Hier staat een rondleiding door deze prachtige kerk op het programma. Ter afsluiting drinken we een afscheidsborrel bij hotel de Zalm

 
 

Biking Below Sea level

 
Biking vrijdag 2.jpg

Fietsen door het Hollandse landschap onder zee niveau, waar historische plaatsen en prachtig erfgoed zich mengen met water en groen. Die avonturen ga je in een week al trappend op de pedalen meemaken. Huurfietsen met 7 versnellingen staan voor je klaar!

 
 
002-time.png

Week 2019
6 september - 12 septemberWeekend 2019

12 juli- 15 juli

25 oktober- 28 oktober

001-bicycle.png

Week
230 KM in 6 dagen
Ø39 KM per dag

Weekend
107 KM in 3 dagen
Ø35.6 KM per dag

 
 
 
 
buitenkant.jpg

vrijdag - Kennismakingsdiner
Week / Weekend programma

Kennismakingsdiner in de Lichtfabriek naast het hotel. Hier leer je de mede-avonturiers kennen waarmee je de komende week ervaringen gaat opdoen. Klaar voor de start!

 
Biking vrijdag.jpg

zaterdag - Fietsen & Varen - 38 KM
Week / Weekend programma

Na eventueel eerst de fietsen te hebben opgehaald volgt een korte stads-fietstocht door het mooie Gouda met zijn stadhuis en de St Jan, waar je een unieke rondleiding door deze prachtige kerk wacht. Via de polders bereiken we Hitland en gaan door de Krimpenerwaard richting Kinderdijk. Een must see voor iedereen. Eigenlijk moet je alle 19 molens gezien hebben terwijl je erlangs fietst! Zet je fiets op slot en laat je leiden door een gids die met fluisterboten je alles over dit unieke Nederland laat zien. Uiteindelijk bereiken we Dordrecht: een van de meeste ondergewaardeerde steden die Nederland kent. Meer dan het bezoeken waard. Museum de Gijn mag niet ontbreken op je bucket list. En geniet van het sublieme uitzicht aan de kade op de 3 rivieren die hier samen komen. 

 
 
biking zaterdag.jpg

zondag - Biesbosch en Loevestein -38 KM
Week / weekend programma

We gaan de Biesbosch bezoeken, een uniek stuk Nederland. Boten en gidsen staan voor je klaar. Vervolgens fietsen we door naar Woudrichem, het leukste vestingstadje van Nederland uit de serie Dokter Tinus . Na een uitgebreide terras tijd voor het pontje naar Slot Loevestein, een must do!  En met een ander pontje genietend van de opspattende golven varend naar Gorinchem waar we overnachten in de binnenstad of Rotterdam als je een weekend hebt geboekt, in een wel heel bijzonder hotel! 

 
Bikiing dinsdag.jpg

maandag - van de stad naar Lage Polders - 38 KM
Weekend programma

De laatste dag en we fietsen Rotterdam uit langs de Rotte , waar de stad naar is vernoemd , naar Oud Verlaat. Via het laagste punt van Nederland bereiken we Moordrecht , het liefste dorpje aan Hollandse IJssel waar we lunchen. Laatste loodjes gaan via het pontje dwars door de polder naar ons startpunt, waar de fietsen worden ingeleverd en een afscheidsborrel voor je klaar staat. Holland op zijn allermooist in één weekend gezien.

 
Biking zondag.jpg
 

maandag - Vesting en Zilverstad -55 KM
Week programma

Vroeg op en na een uitgebreid ontbijt gaan we richting Nieuwpoort, ook een oude vestingstad aan de Lek, met aan de overkant de Zilverstad Schoonhoven. Na een break gaan we langs de mooie Vlist naar Oudewater .Genieten van een lunch op het terras en als je er nu toch bent laat je je gelijk wegen op de Waag en fietsen vervolgens door naar Harmelen. We slapen we in een  oer-Hollands hotel met oer-Hollands eten wat de pot schaft!
 

Biking maandag.jpg
 

dinsdag -Kasteel en Rembrandt- 55 KM
Week programma

Deze dag staat een rondleiding gepland bij Hotel Haarzuilens. Te mooi om niet te missen. Via de kronkelende Meije en de Nieuwkoopse Plassen bereiken we Leiden, waar een rondvaart door de grachten met gids staat gepland. Leiden de stad van Rembrandt.

Bikiing dinsdag.jpg

woensdag - VIA Schipluiden naar de SS ROTTERDAM - 44 KM
Week programma

Van Leiden naar Delft fietsen langs de Vliet is een avontuur op zich en in Delft gaan we je alles vertellen over deze stad van de Oranjes. Via Schipluiden en Vlaardingen door het groene Westland naar Rotterdam, op dit moment de meest vernieuwende stad van Nederland, met zijn havens, de Maas en hoogbouw en diverse architectonische hoogstandjes. Onderweg geniet je van een lunch aan de Vliet en een break bij Hotel New York. We slapen en hebben een rondleiding op de SS Rotterdam. Uiteraard ontbreekt het Captain's dinner niet.

 
Biking woensdag.jpg

donderdag - Langs de IJsel naar de afscheidsborrel - 48 KM
Week programma

Alweer de laatste dag en we fietsen Rotterdam uit langs de Rotte, waar de stad naar is vernoemd, naar Oud Verlaat. Via het laagste punt van Nederland bereiken we Hekendorp, het liefste dorpje aan de Hollandse IJssel, met één kerk en één kroeg, dus waar lunchen we??  De laatste kilometers gaan via Oukoop en zijn molen aan de Wiericke, terug naar ons startpunt. Een afscheidsborrel staat voor je klaar. Holland op zijn mooist, in een week gezien en nieuwe vrienden gemaakt en zoals de Franse het zo mooi zeggen: Partir c’est mourir un peu!